Το μεγάλο μυστήριο του Mull: Το πτώμα του πιλότου και το εξαφανισμένο αεροσκάφος

 Το μεγάλο μυστήριο του Mull: Το πτώμα του πιλότου και το εξαφανισμένο αεροσκάφος

O Peter Gibbs ήταν πιλότος της RAF, και ανήκε στην 41η Μοίρα από τον Ιανουάριο του 1944 μέχρι τον Μάρτιο του 1945. Μετά τον πόλεμο έγινε επαγγελματίας μουσικός και διετέλεσε μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Λονδίνου. Συγκρούστηκε μάλιστα έντονα με τον γνωστό διευθυντή ορχήστρας και πρώην ναζί, Herbert van Karajan, όταν περιόδευσαν στις ΗΠΑ το 1956.

Συνέχισε να πετάει σε καιρό ειρήνης, παράλληλα με τις επαγγελματικές του ασχολίες στις κατασκευές, και το απολάμβανε. Την παραμονή Χριστουγέννων του 1975, ο Gibbs βρισκόταν στην Νήσο του Mull στην Σκωτία. Μετά από το δείπνο, αποφάσισε ξαφνικά να κάνει μια βόλτα με το αεροπλάνο. Παρόλο που οι τοπικοί κανονισμοί το απαγόρευαν, κανένας δεν μπορούσε να αποτρέψει τον έμπειρο πιλότο από το να το τολμήσει. Έβαλε μάλιστα την συντροφό του, Felicity Granger, στο τέλος του αεροδιαδρόμου να κρατάει ένα φακό για να έχει ένα σημείο αναφοράς κατά την απογείωση. Σύμφωνα με μάρτυρες το αεροπλάνο απογειώθηκε κανονικά. Όταν πέρασε μισή ώρα χωρίς να επιστρέψει, η συντροφός του επέστρεψε στο γειτονικό ξενοδοχείο που επισκεύαζε η εταιρία του Gibbs. Έριχνε πλέον χιονόνερο. Ειδοποίησαν την αστυνομία, έψαξαν τον αεροδιάδρομο αλλό δεν βρήκαν κάτι ανησυχητικό.

 

Η έρευνα και η ανακάλυψη του πτώματος

Από το επόμενο πρωί, ανήμερα των Χριστουγέννων, ελικόπτερα της Αεροπορίας και του Ναυτικού ερευνούσαν με σόναρ τα νερά γύρω από το νησί και εκατοντάδες εθελοντές έψαψναν την επιφάνειά του εξονυχιστικά. Τους τέσσερις μήνες που δεν είχε εντοπιστεί κανένα ίχνος του Gibbs και του Cessna αεροσκάφους του, οι θεωρίες έδιναν και έπαιρναν. Τον Απρίλιο του 1976 ένας ντόπιος βοσκός, εντόπισε το πτώμα στην βάση ενός λόφου.

 

Το μυστήριο

Το περίεργο ήταν ότι το σημείο αυτό το είχε ψάξει η αστυνομία από την πρώτη στιγμή, και ντόπιοι βοσκοί περνούσαν συνέχεια από εκεί. Το σημείο ήταν εμφανές και ήταν αδύνατο να μην το είχε παρατηρήσει κάποιος για 4 μήνες. Η μόνη λογική -θεωρητικά- εξήγηση για τις Αρχές ήταν ότι ο Gibbs έπεσε με το αεροσκάφος στην θάλασσα, κολύμπησε μέχρι την ξηρά και πέθανε εκεί από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες της εποχής. Αν ο Gibbs κολύμπησε μέχρι την στεριά, στην συνέχεια θα σκαρφάλωσε έναν απότομο γκρεμό, θα διέσχισε τον δρόμο που οδηγεί στο ξενοδοχείο και μετά ανηφόρησε για 400 μέτρα, για να φτάσει στο σημείο που βρέθηκε νεκρός. Το πτώμα του Gibbs είχε μόνο ένα μικρό κόψιμο στο ένα πόδι. Στο δέρμα και στα ρούχα του δεν υπήρχε ίχνος από θαλάσσιους μικροοργανισμούς.

Μία άλλη παράξενη υπόθεση είναι ο Gibbs με κάποιον τρόπο να έπεσε κατά την διάρκεια της πτήσης, αλλά δεν βρέθηκε ούτε αλεξίπτωτο ούτε το Cessna. Εκτός αν έπεσε με αλεξίπτωτο, το έκρυψε και μετά πέθανε. Ούτε αυτό βγάζει νόημα.

 

Τι συνέβη στο αεροσκάφος;

Μετά από 11 χρόνια, τον Σεπτέμβριο του 1986, δύο αδέρφια ψαράδες, οι Richard και John Grieve, δήλωσαν ότι εντόπισαν ένα μικρό κόκκινο και λευκό αεροσκάφος σε βάθος περίπου 30 μέτρων περίπου ένα χιλιόμετρο από την ακτή του Oban. Σύμφωνα με τ’αδέρφια, είχε τον αριθμό κυκλοφορίας G-AVT, και το κόκπιτ ήταν άδειο. Τα φτερά είχαν κοπεί, και το αεροσκάφος ήταν σε άσχημη κατάσταση. Η μηχανή ήταν σε κοντινή απόσταση από την άτρακτο. Όλα έδειχναν ότι η σύγκρουση ήταν σφοδρή. Και οι δύο πόρτες του κόκπιτ ήταν κλειδωμένες από μέσα. Μόνο στο παρμπρίζ υπήρχε μία τρύπα. Όταν έφτασε η ομάδα για να ανασύρει το αεροσκάφος, δεν το βρήκαν. Η μόνη απόδειξη ότι τ’αδέρφια το είχαν εντοπίσει ήταν κάποιες θολές φωτογραφίες που όμως δεν έδειχναν τον αριθμό κυκλοφορίας.

 

Οι ερωτήσεις μένουν αναπάντητες

Κάποιοι πιστεύουν ότι ο Gibbs δολοφονήθηκε και ότι ο δολοφόνος κρύφτηκε μέσα στο αεροσκάφος και του επιτέθηκε κατά την διάρκεια της πτήσης. Τότε που πήγε το αεροπλάνο; Και μετά αφού τον πέταξε πώς βρέθηκε 4 μήνες μετά το πτώμα του Gibbs στο λόφο χωρίς να το έχουν φάει ζώα, και χωρίς σημάδια από πτώση; Πού ήταν το πτώμα τόσους μήνες; Κάποιοι ισχυρίζονται ότι υπήρχε και δεύτερο άτομο με φακό στον αεροδιάδρομο κατά την απογείωση. Η σύντροφος του Gibbs, δήλωσε κατηγορηματικά ότι ήταν μόνη της. Οι ψαράδες έλεγαν ψέμματα ότι εντόπισαν το αεροσκάφος; Το 2013 το Βασιλικό Ναυτικό βρήκε ένα αεροσκάφος στην θαλάσσια περιοχή του Oban, αλλά σε καλή κατάσταση.

Τι συνέβη πραγματικά; Δεν θεωρείται τυχαία ένα από τα μεγαλύτερα μυστήριο όλων των εποχών.

 

0 0 ψήφος
Αξιολόγηση άρθρου

Σχετικά άρθρα

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Μας αρέσει να διαβάζουμε τις σκέψεις σας, παρακαλώ σχολιάστε.x
()
x