Ο απίστευτος τρόπος θανάτου του συγγραφέα Eugene Izzi

 Ο απίστευτος τρόπος θανάτου του συγγραφέα Eugene Izzi

Ο Eugene Izzi (1953-1996) ήταν συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων από το Σικάγο. Από μικρή ηλικία είχε μπλεξίματα με τον νόμο και ήταν εθισμένος στο αλκοόλ. Είχε πέσει πολύ χαμηλά μέχρι που πήρε την απόφαση να αφοσιωθεί στη συγγραφή. Παρά τα προβλήματα με τον εκδοτικό οίκο Bantam Books, είχε κρατήσει το σύνολο της παχυλής προκαταβολής που έλαβε για το βιβλίο του “Tribal Secrets”.

 

Ο απίστευτος τρόπος θανάτου

Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 1996, ένας περαστικός που περπατούσε στην Michigan Avenue στο κέντρο του Σικάγο, κοιτάξε προς τα πάνω και είδε κάτι που τον σόκαρε. Ένας άνδρας αιωρούταν από ένα παραθυρό του 14ου ορόφου. Το θύμα ήταν ο συγγραφέας Eugene Izzi που είχε μια θηλιά γύρω από τον λαιμό του. Η άλλη άκρη του σχοινιού ήταν δεμένη σ’ένα ατσάλινο γραφείο, στο χώρο όπου χρησιμοποιούσε για τη συγγραφή των βιβλίων του.Το μυστήριο δεν σταματάει εδώ: Ο  Izzi φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και στις τσέπες του βρέθηκε μια σιδηρογροθιά, ένα σπρέι πιπεριού και 481 δολάρια. Ένα γεμάτο περίστροφο ήταν ακουμπισμένο στο πάτωμα. Στις τσέπες του υπήρχε ακόμα μια δισκέτα υπολογιστή που περιείχε ένα χειρόγραφο 800 σελίδων από ένα ακυκλοφόρητο μυθιστόρημα πάνω στο οποίο δούλευε. Ο εκδοτικός οίκος του, Avon Books, δεν είχε ιδέα γι’αυτό. Μια λεπτομερής σκηνή του χειρογράφου περιγράφει πώς ένας συγγραφέας με έδρα το Σικάγο πετιέται από ένα παράθυρο του 14ου ορόφου με μια θηλιά γύρω από τον λαιμό του. Το θύμα είχε πάνω του σιδηρογροθιά και σπρέι πιπεριού. Για το έγκλημα στο βιβλίο είναι υπεύθυνοι ρατσιστές παραστρατιωτικοί από την Indiana.

 

Πιθανές εκδοχές

Σύμφωνα με την γνώμη πολλών φίλων του, ο Izzi είχε διεισδύσει σε ρατσιστική παραστρατιωτική οργάνωση με σκοπό ν’αποκαλύψει τις πρακτικές της στο βιβλίο του. Όταν αυτό έγινε αντιληπτό, τον σκότωσαν. Αν ήθελαν να τον σκοτώσουν όμως, γιατί δεν χρησιμοποίησαν το περίστροφο που βρέθηκε γεμάτο στο πάτωμα; Γιατί επέλεξαν να κρεμάσουν έναν άνδρα 100 κιλών από το παράθυρο; Κάποιοι άλλοι, όπως το γραφείο του ιατροδικαστή της κομητείας Cook, πιστεύουν ότι ο συγγραφέας αυτοκτόνησε. Αν αυτοκτόνησε γιατί δεν χρησιμοποίησε το όπλο και διάλεξε αυτόν τον αλλόκοτο τρόπο; Μήπως τα προβλήματα που έζησε στο παρελθόν με τις καταχρήσεις είχαν επιστρέψει στην ζωή του; Ή μήπως το έκανε ακριβώς για να γίνει γνωστός μέσω του θανάτου του; Ο Izzi όμως ποτέ του δεν κυνηγούσε την δημοσιότητα. Άλλη θεωρία υποστηρίζει ότι προσπαθούσε να «προβάρει» την σκηνή που περιγράφει στο βιβλίο και κάτι πήγε στραβά με αποτέλεσμα τον θάνατό του. Το τι πραγματικά συνέβη ίσως δεν το μάθουμε ποτέ.

 

0 0 ψήφος
Αξιολόγηση άρθρου

Σχετικά άρθρα

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Μας αρέσει να διαβάζουμε τις σκέψεις σας, παρακαλώ σχολιάστε.x
()
x