Η εξαφάνιση του επικεφαλής του πυραυλικού προγράμματος των Ναζί, Χανς Κάμλερ και το υπερόπλο Die Glocke

Ο Χανς Κάμλερ (Hans Kammler) ήταν Γερμανός πολιτικός μηχανικός και αξιωματικός των SS. Ήταν μάλιστα ο τελευταίος που έλαβε τον βαθμό του Obergruppenführer. Αφού ασχολήθηκε με την σχεδίαση και κατασκευή στρατοπέδων συγκέντρωσης (στο Άουσβιτς εγκατέστησε τα αποτεφρωτήρια), ανέλαβε υπεύθυνος των εγκαταστάσεων κατασκευής ευαίσθητων οπλικών συστημάτων. Όσο ο πόλεμος όδευε αρνητικά για την Ναζιστική Γερμανία, ο Κάμλερ μετακινούσε τους χώρους κατασκευής όπλων σε υπόγειες εγκαταστάσεις. Στις 31 Ιανουαρίου 1945 ανέλαβε υπεύθυνος ολόκληρου του πυραυλικού προγράμματων των Ναζί, με κυριότερη ευθύνη τους πρωτοποριακούς πυραύλους V-2. Με λίγα λόγια, έγινε προϊστάμενος του Wernher von Braun και των άλλων σπουδαίων επιστημόνων.

Με το τέλους του πολέμου, τα ίχνη του Κάμλερ χάνονται και οι πληροφορίες για την τύχη του είναι αντικρουόμενες. Ο οδηγός του, Κurt Preuk δήλωσε ότι πέθανε στην Πράγα στις 9 (αργότερα δήλωσε στις 10) Μαϊου 1945, χωρίς να γνώριζει τα αίτια θανάτου του. Ο Heinz Zeuner, βοηθός του Κάμλερ, δήλωσε ότι πέθανε στις 7 Μαϊου και ότι είδε το πτώμα του μαζί με Preuk. Σύμφωνα με τον Zeuner, ο Κάμλερ αυτοκτόνησε καταπίνοντας κάψουλα με υδροκυάνιο (όπως ο Χίτλερ, ο Χίμλερ και πολλοί άλλοι Ναζί).

Σε γράμματα της Ingeborg Alix Prinzessin zu Schaumburg-Lipp, θηλυκού μέλους των SS-Helferinnenkorps, προς την γυναίκα του Κάμλερ το 1951 και 1955, αναφέρει ότι είπε «καληνύχτα» στον Κάμλερ στις 7 Μαϊου 1945 στην Πράγα. Αυτός της απάντησε ότι οι Αμερικάνοι τον κυνηγούν, του έκαναν προτάσεις τις οποίες εκείνος αρνήθηκε και ότι δεν θα τον πιάσουν ζωντανό.

Ο προηγούμενος επικεφαλής του πυραυλικού προγράμματος, Walter Dornberger, του οποίου την θέση πήρε ο Κάμλερ, είχε πληροφορηθεί ότι τον πυροβόλησε ο βοηθός του, Starck, που είχε το βαθμό του Sturmbannführer, για να μην πέσει στα χέρια περισσοτέρων από 500 Τσέχων αντιστασιακών, υπερασπιζόμενος ένα καταφύγιο μαζί με 21 μέλη των SS. Αυτή η εκδοχή υπάρχει στο βιβλίο του Bernd Ruland για τον von Braun: “Wernher von Braun: Mein Leben für die Raumfahrt” που κυκλοφόρησε το 1969.

Ο Αμερικανός υπάλληλος Oskar Packe του γραφείου αποναζιστοποίησης της Έσσης σε μία αναφορά του το 1949 γράφει ότι ο Κάμλερ συνελήφθη από Αμερικανούς στρατιώτες στις 9 Μαϊου 1945 στις εγκαταστάσεις της εταιρίας κατασκευής αεροπλάνων Messerschmitt στο Oberammergau. Παρόλα αυτά, αυτός κι κάποιοι ακόμα υψηλόβαθμοι αξιωματικοί των SS κατόρθωσαν να αποδράσουν προς τα σύνορα με την Αυστρία και την Ιταλία. Επίσης, ο Packe δεν πιστεύει τις αναφορές για αυτοκτονία του, μιας και είχαν απορριφθεί από λεπτομερείς πληροφορίες τις Αμερικάνικης αντικατασκοπίας. Μια αναφορά της Αμερικάνικης αντικατασκοπίας από τον Απρίλιο του 1946 κατατάσσει τον Κάμλερ ανάμεσα στους αξιωματικούς των SS που είναι γνωστό ότι ζουν εκτός Γερμανίας και τον θεωρεί ιδιαιτέρως ενδιαφέρων για την υπηρεσία (Αμερικάνικη αντικατασκοπία).

Παρά την έρευνα των Αμερικανών, κανένας δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τα ίχνη του Κάμλερ, αν και το ενδεχόμενο να είχε ακολουθήσει τους άλλους Γερμανούς επιστήμονες στις ΗΠΑ, στα πλαίσια της Επιχείρησης Paperclip, ήταν αρκετά πιθανό. Ο Donald W. Richardson, πράκτορας της OSS (η υπηρεσία κατασκοπίας των ΗΠΑ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο) δήλωσε στους γιους του λίγο πριν πεθάνει το 1997, ότι ήταν υπεύθυνος για τον Κάμλερ μέχρι το 1947. Σύμφωνα με τον ίδιο: «Είχε φυλακιστεί σε ένα μέρος υψίστης ασφαλείας, χωρίς ελπίδα, χωρίς έλεος και χωρίς να βλέπει το φως του ήλιου μέχρι που κρεμάστηκε».

 

Το υπερόπλο Die Glocke

 Ο Κάμλερ έχει συνδεθεί και με το υπερόπλο Die Glocke (Η καμπάνα), το οποίο έχει αποκτήσει πλέον σχεδόν θρυλική υπόσταση. Ο Πολωνός συγγραφέας Igor Witkowski στο βιβλίο του “The Truth About The Wonder Weapon” έμαθε την ύπαρξη του Die Glocke, από την ανάγνωση της απομαγνητοφώνησης της ανάκρισης του αξιωματικού των SS, Jakob Sporrenberg. Σύμφωνα με την περιγραφή το “Die Glocke” είναι κατασκευασμένο από σκληρό, βαρύ μέταλλο με πλάτος περίπου 2,7 μέτρα και ύψος 3,7 ως 4,6 μέτρα, έχοντας το σχήμα μεγάλης καμπάνας. Όπως δήλωσε ο Witkowski, στο πρώην στέλεχος του Βρετανικού Υπουργείου Άμυνας, συγγραφέα και ερευνητή UFO, Nick Cook, η συσκευή περιέχει δύο κυλίνδρους που κινούνται αντίθετα, οι οποίου μπορούν να γεμίσουν με ένα στοιχείο που μοιάζει με υδράργυρο και έχει βιολετί χρώμα. Αυτό το μεταλλικό υγρό λεγόταν “Xerum 525” και αποθηκευόταν σ’ένα λεπτό θερμός ύψους ενός μέτρου, καλυμμένο από μολύβι. Επιπλέον στοιχεία λέγεται ότι δοκιμάστηκαν στα πειράματα, αναφέρονται ως ελαφρύ μέταλλο (leichmetall), που περιλάμβανε υπεροξείδιο του θόριου και του βηρυλλίου. Ο Witkowski αναφέρει ότι όταν ενεργοποιείται το Die Glocke, έχει ακτίνα δράσης 150 ως 200 μέτρα. Σ’αυτή την ακτίνα, κρύσταλλοι δημιουργούνται στον ιστό των ζώων, το αίμα γίνεται ζελές και διαχωρίζεται ενώ τα φυτά αποσυντίθενται σε μια ουσία που μοιάζει με γράσο.

 

To UFO στο Kecksburg των ΗΠΑ

Στις 9 Δεκεμβρίου 1965 στο Kecksurg της Pennsylvania των ΗΠΑ κατέπεσε ένα UFO που έμοιαζε εκπληκτικά με το Die Glocke (ή με βελανίδι). Ο στρατός απέκλεισε την περιοχή, το μετέφεραν σε φορτηγό, ο δημοσιογράφος, John Murphy που τράβηξε φωτογραφίες από το χώρο, απειλήθηκε για να μην αποκαλύψει τίποτα στην ραδιοφωνική εκπομπή του και οι στρατιωτικές αρχές του κατέσχεσαν όλα τα φιλμ εκτός από ένα. Από τότε, δεν ξαναμίλησε ποτέ γι’αυτό το συμβάν, οι συμπεριφόρα του άλλαξε και 4 χρόνια αργότερα ένα αυτοκίνητο τον πάτησε και τον εγκατέλειψε ενώ βρισκόταν σε διακοπές με αποτέλεσμα τον θάνατό του. Παράλληλα, η NASA άλλαξε επίσημα μετά από 40 χρόνια άποψη για το τι συνέβη τότε, αλλά γι’αυτό διαβάστε σ’αυτό το άρθρο μας.

 

Αν σου άρεσε το άρθρο, στηρίξτε μας πατώντας στη σελίδα μας στο facebook